Mitä Helsinki tarjoaa nuorille?

Edellä onkin jo mainittu, että Helsinki tarjoaa oivalliset puitteet nuorten bändiharrastukselle. Useat tahot tarjoavat bändeille sopivia harjoittelutiloja ja jopa bändiopetusta. Tällaisia mahdollisuuksia kannattaa tiedustella esimerkiksi Helsingin kirjastoista, nuorisotiloilta ja asukaspuistoista.
Loistavien musiikkiharrastuspuitteidensa lisäksi pääkaupunkimme tarjoaa kuitenkin myös muita loistavia mahdollisuuksia nuorille. Helsinki tarjoaa loistavat puitteet esimerkiksi liikuntaharrastukselle, kulttuurielämyksille, opiskelulle ja oleilulle. Tämän lisäksi kaupungista löytyy esimerkiksi erinomaiset työmahdollisuudet. Listasimme näitä erilaisia mahdollisuuksia seuraavaan kappaleeseen luettelomaisesti.

Mahdollisuuksia nuorille

– Helsinki tarjoaa oivalliset puitteet liikkumiselle. Lähde vaikkapa lenkkeilemään tai pyöräilemään Helsingin upeisiin maastokohteisiin tai pelaamaan sulkapalloa tai jalkapalloa Helsingin halleihin. Kaupungista löytyy runsaasti sekä ohjattuja liikuntaharrastuksia että mahdollisuuksia harrastaa omaehtoisesti. Erilaiset urheiluseurat tarjoavat runsaasti ohjattuja liikkumismahdollisuuksia.
– Helsinki on Suomen kulttuurikohde numero yksi! Kaupungista löytyy runsaasti moneen makuun sopivia kulttuuririentoja.
– Elleivät kulttuuririennot oikein kiinnosta, niin Helsinki on kyllä myös Suomen yöelämäkohde numero yksi. Kaupungissa on nimittäin vilkas yöelämä ja runsaasti erilaisia yökerhoja.
– Helsinki tarjoaa oivalliset puitteet opiskelulle. Esimerkiksi Helsingin yliopisto on arvostettu opinahjo, jonka opiskelupaikat ovat haluttuja. Kaupungista löytyy myös runsaasti eri alojen ammattikorkeakouluja. Opiskelijaelämä on vilkasta ja Helsinki tarjoaa tähänkin oivalliset puitteet. Jos aiot tulla opiskelemaan Helsinkiin, kannattaa selvittää jo etukäteen, millaista opiskelijatoimintaa oppilaitoksesi tarjoaa. Monissa oppilaitoksissa toiminta on vilkasta. Jos olet erityisen kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta, kannattaa selvittää, onko oppilaitoksesi ja opintojesi kautta mahdollista lähteä vaihtoon. Vaihto on erinomainen keino oppia toimimaan vieraassa ympäristössä ja vieraan kulttuurin ympäröimänä. Samalla saat tilaisuuden kohentaa kielitaitoasi. Monesti vaihdossa vietetty aika näyttää myöhemmin erityisen hyvältä CV:ssäsi ja tuo sinulle ainakin runsaan määrän kokemusta sekä itsevarmuutta.
– Helsingissä on helppo viettää aikaa kavereiden kanssa. Kaupunki on suhteellisen turvallinen ja liikkuminen on helppoa erinomaisen joukkoliikenteen ansiosta. Kaupunki on pääkaupungiksi kooltaan kompakti ja opit nopeasti sukkuloimaan kaupunginosien välillä. Helsingistä löytyy runsaasti tekemistä moneen makuun. Voit lähteä vaikkapa kahville kavereiden kanssa tai lähteä piknikille kauniina kesäpäivänä.
– Helsinki on kansainvälinen kaupunki, jossa hyväksytään erilaisuus yleisesti ottaen hyvin. Tämä auttaa sopeutumaan, vaikka muuttaisitkin Helsinkiin vaikkapa maalta. Helsingissä erilaisuus on rikkaus!
– Helsinki tarjoaa nuorille runsaasti työ- ja työharjoittelumahdollisuuksia. Esimerkiksi erilaiset vuokratyötä välittävät yritykset voivat olla oivallinen mahdollisuus kokeilla omia siipiä työelämässä ja ansaita samalla rahaa omiin harrastuksiin ja elämiseen. Myös esimerkiksi erilaiset lastenvahteja ja -hoitajia välittävät yritykset voivat olla oivallinen väylä ansaita taskurahaa – erityisesti, jos pidät lapsista. Työkokemus on arvokasta hakiessasi myöhemmin vakituista työtä – työnantajalle se on osoitus ahkeruudesta ja yritteliäisyydestä. Helsinki tarjoaakin oivalliset puitteet myös mielenkiintoisen ja arvokkaan työkokemuksen hankkimiselle. Kesätyötä on tarjolla kaupungissa runsaasti, mutta myös opintojen ohella on mahdollista löytää mielenkiintoisia työkeikkoja. Taskurahaa voi ansaita vaikkapa jakamalla lehtiä, mutta tarjolla on myös monia muunlaisia vaihtoehtoja.
– Helsingistä on hyvät kulkuyhteydet muualle Suomeen. Osa busseista tarjoaa erittäin edullisia reittimatkoja lähikaupunkeihin ja voikin olla mielenkiintoinen ajatus lähteä päivämatkalle vaikkapa Turkuun. Lisäksi Helsingistä pääsee laivalla Tallinnaan, Pietariin tai Tukholmaan ja nopealla junalla Pietariin. Helsingistä on siis mahdollista matkustaa helposti myös muualle maailmaan. Helsinki-Vantaan lentokenttä avaa eteesi kokonaisen maailman!

Johtopäätöksiä

Kuten olemme sivuillamme jo todenneet, tarjoaa Helsinki erinomaiset puitteet nuorille – monessakin suhteessa. Jos haluat harrastaa bänditoimintaa, löydät kaupungista helposti erilaisia mahdollisuuksia. Tämän lisäksi Helsinki tarjoaa monia muitakin mielenkiintoisia harrastusmahdollisuuksia, minkä lisäksi myös työmahdollisuudet ovat kenties parhaat Suomessa. Esimerkiksi erilaiset vuokratyövoimaa välittävät yritykset ovat oivallinen vaihtoehto etsiessäsi lyhytaikaista työtä Helsingissä.